22.01.2015
Moldova, Societate

GENDERDOC-M se alătură boicotului declarat instituției media Pro TV Chișinău

Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, împreună cu alți reprezentanți ai societății civile se alătură boicotului declarat Pro TV Chișinău de „Expert-Grup” în legătură cu știrea „Răzbunarea iubitului” difuzată în data de 16 ianuarie, prin care a fost încălcat dreptul la viață privată, demnitatea umană a unei persoane private din Ungheni și a fost sfidat Codul deontologic al jurnalistului.

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” susține „Expert-Grup” în:

  • Boicotarea postului de televiziune Pro TV Chișinău pentru orice cerere sau rugăminte de a interveni pe marginea oricărui subiect;
  • Refuzul trimiterii comunicatelor de presă și informațiilor despre produsele elaborate de către GENDERDOC-M;
  • Refuzul trimiterii invitațiilor la evenimentele publice organizate de asociația noastră.

Considerăm că organizațiile neguvernamentale din Moldova ar trebui să se alăture zilnic la acest Apel pentru a determina administrația Pro TV Chișinău să ofere despăgubiri morale victimelor acestui „material jurnalistic”.

Vom menține acest boicot până când Pro TV Chișinău își va prezenta scuzele publice de rigoare și se va angaja public să respecte regulile deontologice jurnalistice.

Vedeți textul integral al Apelului aici.

Vedeți declarația profesoarei de la Ungheni, victimă a reportajului dezgustător, aici.

De menționat este faptul că, actualmente, Centrul de Informații „GENDERDOC-M” se află într-un litigiu cu administrația Pro TV Chișinău pentru nemoderarea comentariilor instigătoare la ură, violență și nimicire a persoanelor LGBT pe site-ul de știri al acestei instituții media.

Previous Următorul