11.10.2021
Moldova, Coming out

Ziua Internațională a Coming Out-ului

Astăzi Centrul de informații GENDERDOC-M sărbătorește, alături de comunitatea LGBT+ din toată lumea, Ziua Internațională a Coming Out-ului.

„Coming Out-ul” înseamnă a-ți exprima voluntar orientarea sexuală și/sau identitatea de gen în fața lumii pentru a pune capăt stigmatului. Homofobia și ignoranța sunt alimentate de tăcere, de aceea este foarte important să ieșim „din dulap” și să vorbim despre existența și necesitățile noastre.

„Când suntem vizibili și ne afirmăm, putem vorbi în numele nostru despre experiențele și problemele personale cu care ne confruntăm, despre modul în care vrem să ne schimbăm viața și contextul în care trăim. De aceea, coming out-ul este atât de important și astăzi sărbătorim această oportunitate de a fi propria noastră voce în societate.”, Anastasia Danilova, directoarea executivă, Centrul de Informații GENDERDOC-M.

Coming out-ul este un act individual, care aduce un mare beneficiu comunității LGBT+. Fiecare persoană care își face coming out-ul schimbă mediul în care trăiește, făcându-l mai prietenos și mai incluziv pentru toate persoanele LGBT+.

Angelica Frolov, coordonatoarea Programului Lobby și Advocacy, Centrul de Informații GENDERDOC-M: „Conform studiilor legate de prejudecată, cea mai eficientă acțiune pentru diminuarea prejudecăților este contactul cu reprezentanții grupului față de care le ai. O mare parte din cei care au avut un grad de homofobie în trecut au spus că homofobia a dispărut după ce un om apropiat li s-a destăuinuit referitor la orientarea lor sexuală sau identitate de gen. Coming out-urile sparg gheața între oameni și sunt extrem de importante.”

Centrul de Informații GENDERDOC organizează în această perioadă Festivalul „Coming Out Days Fest2021”. Pentru mai multe detalii, accesați pagina evenimentului.

 

Centrul de informare GENDERDOC-M

Chișinău - 11 octombrie

Previous Următorul